dinsdag 21 juli 2015

Hof verwerpt bezwaar LKD Lizings: akkoord Spyker met schuldeisers is geldig

Het Gerechtshof in Leeuwarden verwerpt de bezwaren van LKD Lizings tegen het door Spyker voorgestelde crediteurenakkoord. Het akkoord is daarmee geldig. Dat bepaalde de rechter donderdagochtend.

Het hof heeft het bezwaar van LKD Lizings in hoger beroep verworpen. De uitkering die de schuldeisers op grond van het akkoord tegemoet kunnen zien is hoger dan wat zij vermoedelijk bij faillissement van Spyker zouden ontvangen, zo motiveert de rechter.

De rechtbank in Lelystad verwierp eerder al het bezwaar van LKD tegen het akkoord dat Spyker met zijn schuldeisers heeft gesloten. De rechter oordeelde toen, dat het verkopen van de Spyker-boedel bij een faillissement hooguit 7 miljoen euro zou opleveren. LKD ging vervolgens in hoger beroep.

Volgens het hof is verder geen sprake van strijd met het beginsel dat schuldeisers zoveel mogelijk gelijk behandeld moeten worden.

Nu is voor Spyker de weg vrij om uit surseance te komen en na effectuering van het crediteurenakkoord is de sportwagenbouwer uit Zeewolde ook nog eens schuldenvrij. Victor Muller flikt het dus weer.

Later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten