donderdag 30 juli 2015

Spyker is definitief schuldenvrij

Spyker is definitef verlost van zijn schulden. Het crediteurenakkoord is donderdag 30 juli van kracht geworden. Dat meldt bewindvoerder Henk Pasman van Wijn & Stael Advocaten. 

Het crediteurenakkoord is in werking gekomen omdat LKD Lizings geen beroep heeft ingesteld tegen het oordeel van het Hof in Leeuwarden. Op 21 juli jongstleden veegde het Hof de bezwaren van LKD tegen het akkoord van tafel, net zoals de rechtbank in Zeewolde eerder deed.

Bewindvoerder Pasman zal zorgdragen voor de afwikkeling van het crediteurenakkoord dat 45 miljoen aan schulden wegpoetst. Ook zorgt Pasman nog voor de lopende verplichtingen tot en met de maand juli. Daarna kan Spyker weer zelf - en schuldenvrij  - de bedrijfsactiviteiten voortzetten.

Of er zoveel voort te zetten is, valt te betwijfelen, zo hebben we eerder op dit blog uiteengezet. Pasman geeft zelf aan dat er 30 tot 50 miljoen euro nodig is om Spyker weer in bedrijf te krijgen. Vooralsnog leidt de sportwagenbouwer in Zeewolde een slapend bestaan, zoals het al maandenlang doet. Er is sinds januari dit jaar geen personeel meer in dienst en dus is er geen activiteit meer.

En er is ook geen geld. Er is geen zicht op of en wanneer er geld komt, zei Pasman onlangs tegen Spyker-Saab blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten