vrijdag 28 november 2014

Spyker betaalt salarissen over september

Spyker heeft de salarissen over de maand september betaald. Daarmee koopt Spyker tijd om een surseance van het bedrijf voor zich uit te schuiven.

Dat melden bronnen aan Spyker-Saab blog. Een week geleden schreven wij op dit blog dat surseance van Spyker aanstaande leek, omdat er voorbereidingen werden getroffen die erop wezen dat een aanvraag voor uitstel van betaling in de maak was.

Nu, een week later, heeft Spyker het belangrijkste pijnpunt voor eventjes verzacht: de achterstallige salarisbetalingen. De salarissen over de maand september zijn betaald. Dat helpt het probleem maar tijdelijk uit de weg, want de salarissen over oktober moeten nog volgen. Spykers financieel directeur Arjen Dikken was niet bereikbaar voor commentaar.

Penibele situatie
Spyker heeft dus tijd gekocht door het meest acute obstakel uit de weg te ruimen. Maar een definitieve oplossing is het niet. Topman Victor Muller moet verder met zijn zoektocht naar geld om de overige openstaande rekeningen te betalen. Het feit dat hij -vooralsnog- geld voor één achterstallige maand heeft weten te vinden, lijkt te duiden op een penibele financiële situatie.

Muller heeft zijn mensen wel beloofd dat hij uit alle macht probeert om de salarissen over oktober zo snel mogelijk uit te betalen.
Het personeel van Spyker moet de laatste maanden lang op zijn geld wachten. Personeel is gebaat bij een surseance, omdat dan het UWV de achterstallige salarisbetalingen overneemt. Het lijkt erop dat Spyker op twee paarden heeft gewed: een aanvraag van surseance voorbereiden en proberen een geldschieter te vinden voor de salarissen. Dat laatste paard ligt nu op kop.

Curator geeft geen duidelijkheid
Intussen verkeert Spyker Events & Branding al een maand in surseance. Spyker heeft voor deze dochteronderneming zelf surseance aangevraagd en gekregen om schuldeisers van het lijf te kunnen houden. Die dreigden namelijk om faillissement te gaan aanvragen.

Curator Henk Pasman die aangesteld is als bewindvoerder van Spyker Events & Branding, heeft in de afgelopen weken meermaals aangegeven dat er binnen één à twee weken duidelijkheid zou zijn: of een levensvatbare toekomst voor het bedrijfsonderdeel middels een oplossing, of - als die oplossing uitblijft - faillissement. Maar ondanks die aankondigingen geeft Pasman desgevraagd nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van Events & Branding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten